perjantai 18. marraskuuta 2016

Jäsenkokousdelegaatio sähköisen viestinnän pyörteissä

Allekirjoittanut vihaa erilaisten uusien sähköisten sovellusten käyttöönottoa ja lykkää niitä mahdollisimman kauas tai onnistuu välttämään ne kokonaan. Jäsenkokouksen hektisen luonteen vuoksi kuitenkin delegaation sisäinen viestintä on keskeisessä roolissa. Delegaatio istuu kokouksessa suuruutensa vuoksi aika laajasti, jolloin kuiskiminen keskenään ei onnistu. Aiheepiiriin vihkiytyneitä delegaatteja riittää, joten pienehkön pohdinnan ja esittelyn jälkeen päätimme valita keskinäiseksi viestintäkanavaksemme suurimmalle osalle tuntemattoman Slack-sovelluksen. Muissa sovelluksissa nähtiin erilaisissa puutteita, esim. Facebookissa on herkästi muuta häiriötä ja WhatsApp:ssa ei pysty jaottelemaan keskusteluja eri aiheisiin kätevästi.

Slack on erinomainen sovellus delegaation käyttöön. Sovellus on ilmainen, se toimii kaikissa älypuhelimissa ja tietokoneella. Jussi ansiokkaasti loi meille yhteisen verkoston. Verkostoon olemme yhdessä luoneet omia kanavia erilaisille käsiteltäville asioille. Vilkasta keskustelua käydään mm. #organisaatiokehitys ja #sääntömuutos -kanavilla. Tietysti myös #random kanava kerää tiehään tahtiin viestejä mm. mukana olevien sukkahousujen määrästä ja pillinarun pyykkäämisestä.

Slack on helppokäyttöinen, sillä kanavalla viestit virtaavat sujuvasti näkyviin uusimman tullessa aina alimmaiseksi. Kanavaa on helppo vaihtaa ja lukuviiva kertoo, mitä viestejä et ole vielä nähnyt. Myös kahdenvälinen viestitys luonnistuu. Sovellus on suhteellisen samanlainen IRC:n kanssa, mutta pikaviestimen siitä tekee mm. mahdollisuus kuvien jakamiseen. Delegaatit ovat nopeasti oppineet käyttämään Slackiä, myös Jyrki on oppinut käyttämään jopa hymiöitä. <3

Allekirjoittaneen on todettava, että delegaation sisäinen viestintä on hyvällä mallilla, eikä uusi Slack olekaan niin pelottava miltä se aluksi tuntui. Saattaa jopa olla, että tästä tulee yksi vakiosovelluksista! 


PS. Tällä hetkellä jännitämme sitä, että viimeisetkin delegaatit näyttävät Slack-kyntensä. Ja toki sitä, kykeneekö sitä enää viikonlopun jälkeen irtautumaan ruutumaailmasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti