tiistai 22. marraskuuta 2011

Vastuunkantajaehdokkaat esiin!

L-SP:n piirihallitus vaalit käytiin juuri pari viikkoa sitten.
Ehdokkaita ilmaantui kokousviikolla niin, että vaalejakin päästiin käymään, mutta harva lippukunta ehkä ehti huomaamaan, että vaalit on tulossa.
Samaan aikaan, kun iloitsen valinnan mahdollisuudesta mulla on ikävä olo siitä, että jotkut, jotka olivat valmiita vastuuta kantamaan, ja rehkimään paremman tulevaisuuden eteen, eivät sitä pääsekään tekemään hallituksessa, muualla tosin ihan varmasti!!
Niin ristiriitaista :/

Ensi viikonloppuna vuorossa on SP:n hallitusvalinnat. Toistaiseksi julkisia ehdokkaita on kolme, paikkoja auki on viisi.
Hämmentävää.
Samaan aikaan hiukan jo "jurppii" se, että ehdokkaita todennäköisesti tänä vuonnakin "viime tipassa" ilmaantuu. Toisaalta, nythän niitä todella tarvitaan, mutta miksi ihmeessä me ei saada ihmisiä asettumaan ehdolle sen verran ajoissa, että saataisiin aitoa keskustelua linjoihin sitoutumisesta, näkemyksistä, tavoitteista jne?
Mitä me tehdään väärin, tai mitä me ei tehdä oikein?

Itse kun tavallaan en usko siihen, että kukaan ihan viimeisinä päivinä yhtäkkiä mieltään ehdokkuudesta muuttaisi ja ehdolle asettuisi. Nämä pestit ovat niin suuria, että kyllä niitä täytyy pähkiä, löytyykö aikaa jne...
Ja hei, te jotka asiaa nyt pähkäilette, älkää loukkaantuko tästä, teitä todella tarvitaan!!.
Haluaisin vaan, että piireillä olisi aito mahdollisuus keskustella ehdokkaista ja ehdokkaiden kanssa. Jotta tästä päästään eteenpäin tarvitaan keskustelua yhteisen hyvän eteen.
Ja ainakin minä koen, että SP:n hallituksessa jokainen tyyppi on niin tärkeä ja tarpeellinen toteuttaja, suunnittelija, kehittäjä ja vastuunkantaja, että olisi upeaa voida tietää, että "Hei, me tuetaan sua täysillä tärkeässä hommassasi, me ollaan sut siihen valittu!"
Mutta hiukan se voi olla hankalaa, jos piiritkään eivät saa mitään mahdollisuutta keskustella ehdokkaista ja kysellä asioita heiltä, vaikka sitten vastaehdokkaita ei olisikaan...
Niin no, saahan partioneuvostossa olevat kysellä, mutta hienoa olisi keskustella myös piirihallituksessa, sillä piirihallitusten ministerit saattavat olla joopa enemmän valiokuntien puheenjohtajien kanssa tekemisissä, kuin pijot. Ja silloin heidän näkemyksensä olisi todella tärkeää!!

Toivon todella, että vastuunkantajia löytyy, niitä jotka sydämestään haluavat viedä eteenpäin Strategiaamme. Iloitsen aidosti kaikista heistä/teistä, jotka olette valmiita laittamaan itsenne likoon, KIITOS siitä.
Mutta jotenkin meidän kaikkien pitää katsoa peiliin ja miettiä, miksi useampi tyyppi ei hallitukseen halua, eikä ainakaan halua ilmoittaa ehdokkuudestaan ajoissa. Isot tsempit Saara, Muppe ja Ruma, kun olette jo ehdolle asettuneet!
Ja te, jotka asiaa vielä pähkitte, niin pliis, tulkaa esiin, jotta saadaan ees hiukan laajempaa keskustelua :)

1 kommentti:

  1. On myös syitä, jotka karsivat ehdokkaiden intoa, kuten ongelmat Partioneuvoston poliittisessa kulttuurissa:

    http://partiodemokratiaa.blogspot.com/2011/09/piirinjohtajien-sanouduttava-irti.html

    Mikko Pöri

    VastaaPoista