torstai 10. marraskuuta 2011

Varapijo kämmäilee

Heh, olen kirjoittanut blogitekstin maanantaina ja nyt kun tulin kirjoittamaan uutta tekstiä hoksasin, etten koskaan ole koskaan julkaissut tekstiä, vaan täällä se kököttää.
Tehdäänpä siis niin, että julkaistaan nämä kirjoitukset eka ja jatketaan huomenna pohdintaa aiheesta.

PIIRIHALLITUKSEN KOKOUKSEN KOOSTETTA
Piirihallitus kokousti viime torstaina keskustellen ja työstäen asioita.
Agendalla olivat:
Viestintästrategian "lähetekeskustelu/-työstö", jossa mietittiin sitä, mitä piirin viestinnältä kokonaisvaltaisesti halutaan ja miksi viestitään, mitkä on viestinnän tavoitteet jne.
Rekrytoinnin haasteet ja mahdollisuudet olivat myös yhtenä aiheena. Sovittiin, että selvitetään tarkka rekrytointi tarve ministerien toimesta ja ryhdytään välittömästi rekrytoimaan tyyppejä. Piirin luottisten pesteistä pitää saada houkuttavia, innostavia, motivoivia ja kannustavia.
Tavoitteena voisi olla vaikka se, että jokainen piiriluottis viihtyisi pestissään ja haluaisi edetä pestipolullaan :) Kurssitarjotin 2013-2014, selvitellään mahdollisuutta tarjota alueille vuosiksi 2013-2014 kurssitarjotinta, josta saisi valita tapahtumia/koulutuksia, jotka toteutettaisiin lähellä lippukuntaa, piiri tulisi lähemmäs lippukuntia ja palvelisi lippukuntia näin ehkä paremmin.
Hallinnon kehittäminen,
kukin piirihallituksen jäsen oli lisäksi etukäteistyöstönä kirjannut
*viisi asiaa, jotka olet kokenut haastaviksi omassa pestissäsi/pestisi hoitamisessa ja
*viisi asiaa, jotka piirihallitustyöskentelyssä olisi kehitettävää, joko omassa panoksessasi, ryhmän panoksena, roolina, kokousvalmisteluina yms. yms.
Näistä käytiin todella hyvää ja kehittävää keskustelua ja työstettiin ratkaisuehdotuksia.
Nyt kun näistä(kin) on opittu, ja opiksi otettu, saamme suunnattua kaiken piirihallituksen(kin) panoksen vuonna 2013 lippukuntiin.
Sillä jokaisen meidän tulisi aina muistaa, että kaikki toiminta, joka ei edesauta lippukuntiamme on tietyllä tasolla turhaa.
Piirin tehtävä kun on tukea alueensa lippukuntia, mahdollistaa ja helpottaa heidän toimintaansa.
Totta kai uuden piirin toimintatapojen luominen on ottanut aikaansa, mutta juuri nyt täytyy kaikki resurssit suunnata vielä tiukemmin lippukuntien ja kasvun suuntaan.


SYYSKOKOUS

Viime sunnuntaina oli piirin syyskokous Huittisissa. Kokouksen äänivaltaisia osallistujia olisi saliin mahtunut huomattavasti enemmän ja vaikka piirihallitus pyrki tekemään "kaikkensa" saadakseen osallistuja aktiivisuuden suuremmaksi, ei se onnistunut.
Mitä piirihallitus asian eteen teki?
1)Toimitti kokousmateriaalit lippukuntiin kuukautta ennen kokousta
2) Tarjosi bussikuljetusta kokoukseen
3) Lähetti muistutustekstiviestit kaikille lippukunnanjohtajille
4)Huolehti siitä, että syyskokouksesta oli ennakkojuttu Repolaisessa
5) Piti tapahtumaa esillä sosiaalisessa mediassa
No nuo keinot eivät riittäneet.
Jotain muuta ja ehkä radikaalimpaa siis pitää kehittää, jotta lippukunnat kokevat oman ohjauksensa piirin suuntaan tarpeeksi suurena ja merkittävänä, asiasta on käyty blogissa ennenkin keskustelua ja eräs ihana partiojohtaja on tässä asiassa hallituksen suuntaan sparrannutkin, kiitos siitä!

Itselleni viime sunnuntai oli tietynlainen "kasvunpaikka", ensimmäistä kertaa MONEEN vuoteen en osallistunut kokoukseen, sillä olin Ko-Gi seminaarissa kehittämässä itseäni. Niin hassulta, kuin se kuulostaakin, viikonloppuna haastavinta oli ymmärtää, että kokous ei tarvitse minua ollenkaan niin paljoa, kuin minä tunnuin kaipaavan sinne ;)
Säälittävääkö, ehkäpä.

Kokouksen aikana ja sen jälkeen sain kyllä informaatiota kokouksen kulusta, vaaleista ja muusta ajankohtaisesta.
Haluan näin "julkisesti" vielä kertaalleen kiittää KAIKKIA ehdolle asettuneita, uskon joka päivä vahvemmin siihen, että asiat menevät eteenpäin, kun "uusia", mahtavia tyyppejä löytyy ehdokkaiksi. Mielestäni aina on upeaa, kun on vaihtoehtoja, mutta silti... vaaleissa on myös se ikävä puoli. Kaikki eivät pääse pestiin, johon halusivat.
En tiedä, lohduttaako se yhtään henkilöä, jota ei ole valittu, mutta kaikille tässä järjestössä on tehtävää ja se meidän päämäärä on innostava, motivoiva ja kannustava. Jokaista tarvitaan ja minä ainakin toivon näkeväni teistä jokaisen jatkossa(kin) piirin toiminnassa! Teidän avullanne tästä kaikesta tehdään parempaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti