maanantai 3. lokakuuta 2011

kuka, mihin, miksi?

kuka, mihin, miksi?
Piirihallitus on alkusyksystä käyttänyt reilusti aikaa niin toimintasuunnitelman, kuin talousarvionkin läpikäyntiin.
Tänä vuonna on luvassa ainoastaan päivitysvuosi, mutta kyllä päivityskin aikaa ottaa. Allekirjoittanut voi vilpittömästi sanoa, että on todella tyytyväinen ryhmien ja jaostojen näkemyksiin ja suunnitelmiin vuodelle 2012.
Jotenkin tuntuu vahvasti siltä, että viime vuodelle laaditut strategia 2020:n pohjalta laaditut suunnitelmat vuosille 2011-2012 todella ovat kirkastuneet ja selkiytyneet entisestään. Paljon on toki tehtävääkin, ja toteuttajia kaivataan kovasti. Kuten kaikki tiedämme, itsekseen suunnitelmat eivät toteudu.

Siitä pääsen tän blogitekstin "ytimeen".
Syyskokouksessa on avoinna monta hallituspestiä.
Ohjelma-, koulutus-, alue-, ja projektiministerit vuosille 2012-2013, ja luottisministeri vuodelle 2012 ovat nyt hakusessa ja vaalitoimikunta tekee eittämättä kovasti töitä löytääkseen mahdollisimman paljon ehdokkaita.
Ja tiedän, että tässä kohtaa joku saattaa jo hypätä kattoon ja ajatella, että piirinvarajohtajana en saa ottaa mitään kantaa siihen, kuka on ehdolla ja mihin ja onko ylipäänsäkään. Ja ei, en aiokaan ottaa kantaa siihen, mutta aion hiukan "herätellä keskustelua ja pohdintaa" ja kannustaa pohtimaan, voisitko ehkä juuri sinä olla ehdolla??

Me oikeasti tarvitaan suunnitelmien toteuttajia, niin hallitustasolla, kuin toki ryhmä ja jaostotasollakin. Kaikki mahdolliset innostuneet ja motivoituneet tarvitaan mukaan, ihan tosissaan. Samalla kannan huolta kahdesta asiasta

1) Mistä tekijät löytyvät?
Niitä vaan ei tunnu olevan, ja syitä tähän oon jo aikaisemmin pohtinut teksteissäni ja ainakin piirinä pyrimme poistamaan näitä esteitä.
Tekijöitä ei synny muualta, kuin lippukunnista. Ei niitä valitettavasti löydy syyssadon mukana puiden oksilta. Lippukunnilta ei haluta viedä resursseja lippukunnan toiminnan ehdoilla, mutta kannustan kaikkia miettimään, olisiko teidän lippukunnallanne mahdollisuuksia kannustaa jäseniänne/jäsentänne myös piirin toimintaan. Usein se antaa lippukunnalle enemmän, kuin vie, uskokaa pois :)

2) Tiedetäänkö me mihin ihmisiä tarvitaan?
Otan esimerkiksi nyt vaikka ne ajankohtaiset hallituspestit.
tarvitsemme tyyppejä ehdolle. Suunnitelmat, jotka kaipaavat toteuttajaa hyväksytään jo ennen kuin henkilö, jonka pitäis suunnitelmia toteuttaa. Strategia on tehty vuoteen 2020 ja siihen on jo valmisteluvaiheessa osallistutettu iso joukko erilaisia toimijoita, lippukuntatoimijoita, piiriluottiksia jne.
Sen siis pitäisi olla piirin suunta, suunta johon yhdessä pyritään, jonka eteen tehdään yhdessä töitä.
Silti monet vaalitentti kysymykset vuosien saatossa ovat liittyneet siihen, miten henkilö muuttaisi suuntaa. Ja kyllä, joskus sitä suunnan muuttajaakin kaivataan, mutta itse koen, että entistä enemmän tarvitaan niitä, jotka uskaltavat pysähtyä hetkeksi ja kerätä sadon ennen uuden istutusta. Niin paljon on viime aikoina kehitetty ja muutettu.
Haastan jokaisen meistä pohtimaan, millaisia ihmisiä tarvitsemme ja mistä heitä teemme. Tääkin asia on meidän yhteinen, jokaisen lippukunnan ja jokaisen luottiksen asia. Toki kukin kantaa vastuuta sen verran, kuin missäkin tilanteessa pystyy.

Olemme sivunneet piirihallituksessakin mm. sitä, millaisille asioille L-SP aikoo antaa arvoa esim. SP:n syksyn hallitusvaaleissa ja ajatuksena on kysyä mm. sitä, miten ehdokas aikoo sitoutua SP:N (ja näin vahvasti myös piirimme) strategiaan 2020 ja miten hän aikoo omalla toiminnanalallaan viedä loppuun keskeneräiset asiat, kehittäminen kehittämisen vuoksi ei ehkä ole nyt se olennaisin asia, vaan asioiden loppuun saattaminen ja yhteisten asioiden eteenpäin vieminen yhdessä sovittujen suuntaviivojen mukaan, yhdessä. Nyt tarvitaan tiimipelureita, kaikkialla.
Uskoisin, että myös piirissä olisi tärkeää, että ihmisille kerrottaisiin missä mennään nyt ja mihin ollaan yhdessä päätetty mennä. Väitän, että niin olisi helpompikin löytää ihmisiä. Ehkä :) Tai ainakin saataisiin heräteltyä monipuolisempaa keskustelua.

Jos hei tiedät jonkun loistavan tiimipelurin, innostuneen, kiinnostuneen, huipun, makeen, loistavan, hyvän, tekijän, visioijan, oudon, kummallisen tai muuten vaan nastan tyypin joka täyttää ees yhden edellä mainituista kriteereistä, ilmianna hänet vaalitoimikunnalle.
Vaalitoimikunnan pj:na toimii Marikki Impivaara ja jäseninä Ulla Värre ja Mika Kuusisto sekä hallituksen edustajana Aleksi Heikkilä.

Odotan kovasti, millaisen hallituksen saamme ensi vuodeksi.
Minä ainakin haluan oikeasti innostaa, kannustaa ja tukea jokaista, joka ehdolle päättää asettua ja jonka piirimme jäsenet (lippukunnat) valitsevat hallitukseemme.
Tehkäähän kaikki muut samoin!


-Mari,
joka tietää (edelleen),miltä sudari haisee ja on nukkunut just hetki sit teltassa, vaikkei ehdolla tänä vuonna mihinkään pestiin ookkaan :)ja vaikkei noi ehkä kumminkaan oo niitä ihan kaikista olennaisinpia tietoja/taitoja tämän pestini toteuttamisen kannalta ;)

5 kommenttia:

 1. luottisministeri vuodelle 2013?
  ja missa on talousministeri?

  VastaaPoista
 2. Voi kamala, talousministeri siis vuosille 2012-2013.
  Pahoittelen!!

  Luottisministeri 2013:
  lisätietoa täällä: http://salkunpohjalta.blogspot.com/2011/09/piirihallitus-kokoontuu-tanaan.html

  VastaaPoista
 3. luottisministeri 2013?
  nyt tanaan on vuosi 2011

  VastaaPoista
 4. muoks. korjattu.
  KIITOS Anonyymi :)

  VastaaPoista