sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Miten ja mistä löytää tyyppejä piirihallitukseen?

Syyskokous vaalit lähenevät, mutta ilmeisesti PH-ehdokkaita ei jonoksi asti ole, tulkitsen näin, koskei vaalitoimikunta ainakaan vielä ole supertiukkoja vaalikysymyksiä missään julkaissut :)

Mistä ehdokkaita tehdään, pitäisikö partiossakin siirtyä jonkinlaiseen palkkiosysteemiin, joka on ehkä tosi epäpartiomaista, vai onko?
Vai onko PH-pestit liian mystisiä, vai missä mättää?
Ihan ihmisen kokoisia kun nämä ovat, ja jokainen siitä saa omanlaisensa muokattua, uskokaa pois :)

Tässä kohtaa huomasin, että PäPan varapijo on blogissaan kirjoittanut täysin samasta aiheesta :)
Kertokaahan siis kahden piirin epätoivoisille(?) varapijoille, mistä ja miten aletaan haalia hallituspesteihin (ja toki muihinkin) tyyppejä.

3 kommenttia:

 1. Tärkeimmät syyt:

  - Lippukuntatyössä tarvitaan kaikki mahdolliset resurssit, ilman piiriä on partiota mutta ilman lippukuntia ei as you know.

  - Piirinhallituksessa olemisesta ei saa muuta kuin kivan merkinnän cv:hen. Partio harvoin aikuiselle on enään hauskaa ja piirihallitus on antamastaan toimenkuvasta hauskan vastakohta?

  - Ihmiset eivät halua käyttää vapaa-aikaansa vapaaehtoistyöhön vaan itsensä huoltamiseen ja elämästä nauttimiseen


  Mitä rahaan tulee niin tulevaisuudessa myös lippukunnat alkavat maksamaan johtajilleen. Siltä ainakin nykyinen trendi näyttää, harvalla muulla tavalla tulevaisuudessa tulee olemaan johtajia johtamassa ja mahdollistamassa partiota. Ja se ei mielestäni ole väärin. Rahalla saa hankittua motivaatiota ja partiotoiminnan laatu paranee sen myötä.

  VastaaPoista
 2. Mää väitä Mikko sul ensi hiuka vastaa.
  Mulla ainakin on partiossa ja piirihallituksessakin hauskaa. En mä tätä muuten tekis (enhän?)!

  Ja sitte esitän lisäpohdintaa
  Miksi ihmiset sit ei enää ole yhteisöllisiä ja kanna vastuuta yhteisistä jutuista? Palataanko me vielä aikaan, jolloin yhteisöllisyys, yhteisyys ja kaikki on arvokasta, ehkä jopa arvokkaampaa, kuin itsekkyys?

  Mietin myös, mitä mulle täytyis tästä touhusta maksaa, jos tätä tekisin "rahasta", ihan tosissaan... Aika paljon!

  VastaaPoista
 3. Yhdistäisin nuo Mikon kaksi ensimmäistä syytä, eli lippukunnissa riittää työsarkaa ihan riittämiin ja välillä ylittäen jopa sen ihmisen kokoisen pestin. Siihen kun lisättäisiin se ph-pesti, niin sitten partio ei olisi enää hauskaa. Erillään nämä pestit (lpk vs. ph) pitävät partion hauskana. Juuri viikonlopun metsässä viettäneenä yli 40:n ikäkausipartiolaisen kanssa voin sanoa, että hauskaa oli vaikka välillä hieman raskasta.
  Yhteisöllisyydelle ei jää aikaa eikä paikkaa, niin kauan kun ihmiset ovat omasta halusta tai tahtomattaan kvartaalitalouden oravanpyörässä.

  Ajat voivat muuttua mutta ei tästä touhusta mitään rahan kanssa tule, tai sitten sillä rahalla pitäisi pystyä elämään. Muutama euro ei ketään liikuta mihinkään eikä saa ihmistä yhteisölliseksi tai hoitamaan sitä partiopestiään yhtään nykyistä tehokkaammin paremmin. Sen verran voin sanoa rahan vaikuttavan, että jos Lotossa voittaisin niin siirtyisin täyspäiväiseksi partiolaiseksi.

  Tein tästä aiheesta taannoin pientä galluppia lpk:n vaeltajaikäisten joukossa ja hyvin ykskantaan vastaus oli, että eihän tämä olisi harrastus jos tästä maksettaisiin. Tykkäsin. :)

  Itse olen vakavasti harkinnut piirihallituspestiä mutta lpkj:n pestin ja parin muun lpk-tehtävän lisäksi ph-pesti voisi muuttaa partion ei niin hauskaksi.

  VastaaPoista