keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

"Me emme ole kahden...

… meitä on monta tuhatta miljoonaa” laulaa ikisuosikkini Ismo Alanko. Tämä lyriikka tuli mieleen eilen piirihallituksen kokouksessa, jossa käsittelimme keskusjärjestön strategialinjauksia ja siellä ollutta tavoitetta: ”Lippukunnat kautta Suomen toteuttavat monipuolista, laadukasta ja tavoitteellista ohjelmaa suurimman nuorisojärjestön paikallisina edustajina”. Piirihallitusta puhututti erityisesti tuon lauseen loppuosan ajatus siitä, että partio näyttäytyy osallistujilleen juuri sellaisena, kuin osallistuja sen jossain tietyssä lippukunnassa jonain tiettynä ajanhetkenä kokee.

Pohdimme sitä, että kuinka selvä asia tuo ”oleminen osa suurta kansainvälistä liikettä” on lippukunnille. Mielletäänkö asia niin, että lippukunta on paikallinen taso piirin, SP:n ja maailmanjärjestöjen muodostamassa kokonaisuudessa ja että me kaikki olemme osa järjestöä, jolla on mm. yhteinen arvopohja.

Lippukunnat ovat siis partion näyteikkunoita lähiympäristössään ja tänä keväänä niiden tarjontaa onkin esitelty myös ei-partiolaisille, kun Avaustempauksia järjestettiin ihmisten ilmoilla ympäri piirin ja ympäri Suomen. Partion juhlavuoden erilaisissa tempauksissa pyritään saamaan partiolle entistä suurempaa medianäkyvyyttä ja välittämään tietoa mm. harrastuksemme sisällön monipuolisuudesta. Tänä vuonna partio siis on erityisesti valokeilassa ja toivottavasti julkisuuteen välittyvä kuva on sitä, mitä toivomme eli viesti partion moninaisesta erinomaisuudesta tavoittaa kuulijat. Sen eteen ollaan ainakin töitä tekemässä.

Ismolla aloitettiin ja Juicella voidaan lopettaa: ”Kun henki on vahva vähäkin työ, riittää maailman luomiseen”. Näillä mennään.-Maija

1 kommentti:

  1. Moikka ja onnea uuteen blogiin!
    Kun jollain tavalla olen sekaantunut tuon ensimmäisen lainaamasi lauseen (strategiasta, ei Ismolta - valitettavasti) muotoiluun, olen erittäin iloinen, että se on kolahtanut. Hienosti sanottu:"Partio näyttäytyy osallistujilleen juuri sellaisena, kuin osallistuja sen jossain tietyssä lippukunnassa jonain tiettynä ajanhetkenä kokee."
    Tämä tuo vastuuta meille piiri- ja keskusjärjestötoimijoille aidosti ja kohdennetusti auttaa lippukuntia toiminnan laadun suhteen. Emme voi vain heitellä täkyjä, meidän on tehtävä osuutemme.
    On iso haaste ottaa lippukuntien tukemisessa etunojaa; olla aktiivisempi ja ottaa kantaa. Ei tietenkään osoitellen ja viisastellen, vaan aidosti auttaen.

    VastaaPoista