perjantai 23. huhtikuuta 2010

Untuvikkona laajennetussa Koulutusvaliokunnassa

Kuten Ida jo tekstissään mainitsi, viime viikonloppuna järjestettiin SP:n laajennettujen valiokuntien kokoukset ja koulutusministerinä minäkin olin paikan päällä kuuntelemassa asioita partiokoulutuksen saralta.
Kokouksemme alkoi lauantaina yhteisellä strategian työstöllä ja oli mielenkiintoista tavata muiden piirien koulutusministereitä ja koulutusohjaajia. Lauantaina tosin keskityimme tiiviisti strategian työstöön eli pohdimme yhdessä, miten ja millä tavoin partiokoulutuksen tulisi näkyä strategian eri osa-alueilla, joten varsinaiseen ajatusten ja kokemusten vaihtoon ei kunnolla jäänyt aikaa. Tosin saimme valtavasti ideoita omaan toiminnansuunnitteluumme ja huomioimme myös ne asiat, jotka meidänkin piirissä kaipaavat kehittämistä sekä tavoittelemista seuraavien vuosien aikana.
Sunnuntaina oli sitten varsinaisten kokousasioiden aika ja tavoitteet niiden suhteen olivat korkealla. Hieman jännitti, että miten aika riittää, sillä ainakin näin ensimmäistä kertaa paikan päällä olleena tuntui siltä, että esityslistalla on isoja asioita, jotka vaativat tarkkaa ja aikaa vievää käsittelyä. Aloitimme kokouksen PJ-peruskurssiasioilla ja yllätykseksemme kokous ei edennytkään kokousmaisesti, vaan meidät jaettiin ryhmiin, joissa saimme pohtia eri asioita PJ-kurssiin liittyen. Koulutusjärjestelmä uudistettiin pari vuotta sitten ja nyt on tullut aika katsoa ehkä jopa kriittisin silmin moduulien sisältöjä, toimivuutta ja käytännön järjestelyjä. Pohdimme yhdessä, että onko kurssilaisten määrät laskeneet, minkälaista palautetta kurssien sisällöstä on saatu, ovatko moduulikuvaukset riittäviä ja onko niiden suhde toisiinsa toimiva vai sisältävätkö moduulit päällekkäisyyksiä. Jokaiselle piirille oli annettu ennakkotehtävä tästä ja näin ollen myös Lounais-Suomen Partiopiirin kurssinjohtajilta oli jo etukäteen kysytty mielipiteitä näistä asioista. Koulutusvaliokunta lupasi työstää sekä ennakkotehtävien että kokouksessa saatujen asioiden pohjalta sisältöä syksyn Päivölän Päiville, jossa jatketaan PJ-peruskurssiasian työstöä.
Esityslistan asioista käsittelemättä jäi kokonaan PJ-valtakirjat, sillä valiokunnalla ei ollutkaan esittää pohjaesitystä tähän asiaan, joten tämäkin siirtynee syksyn laajennettuihin. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan tuota pohjaesitystä, sillä PJ-valtakirja on asia, joka varmasti herättää mielipiteitä niin puolesta kuin vastaankin. Ainakin me piirinä pidämme valtakirjoja edelleen hyvänä juttuna ja haluamme ne säilyttää. Esitimme myös toiveen, että syksyn Päivillä käsiteltäisiin ensiapu-moduulia osana PJ-kurssia ja tähänkin luvattiin palata.
En tiedä, olivatko odotukseni laajennettua koulutusvaliokuntaa kohtaan suuret, mutta petyin asioiden pintapuolisesta käsittelystä sekä siitä, että yhteistä aikaamme käytettiin paljon ryhmätöiden tekoon fläppipaperin ääressä. Mutta toisaalta, yhden kerran jälkeen ei voi vielä "tuomita", joten odotan innolla, että mitä syksyn laajennetut tuovatkaan tullessaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti