sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Piiri lähemmäs lippukuntia

Heti alkuun totean, että otsikko on mielestäni edelleen itsestään selvä, enkä nyt ota kantaa spekulointeihin tulevaisuudesta, jossa ei olisi piirejä laisinkaan.
Tämän kirjoituksen on tarkoitus tuoda esille tärkeä nykytilanteeseen sopiva parannuskohta.

L-SP on ollut toimiva partiopiiri tammikuusta 2009.
Kolmas toimintakausi on siis päättymäisillään. Rakenteita on jouduttu muokkaamaan ja kehittämään ehkä enemmän, kuin on ajateltu, mutta mielettömän paljon upeita asioita on myös tehty.
Kursseja, tapahtumia, koulutuksia, tempauksia, leirejä jne. PALJON loistavia juttuja, paljon uusia partiotuttavuuksia ja kokemuksia on varmasti kertynyt meistä monelle.

Nyt on kuitenkin mielestäni aika kääntää katseet taas hiukan eteenpäin.
Toiminnansuunnittelu 2013-2014 starttaa jo heti alkuvuodesta ;)

Miksi piiri on olemassa ja mitä L-SP:ssä voitaisiin tehdä paremmin? (joo, varmasti kehitystyö on ikuista, ei siis kaikkea kerralla ;) )
Mutta...
Tässä "villiä visiota", ei sovi vielä ottaa kirjaimellisesti, ei tulkita yli tai muuta. Käytän tätä blogia monilta osin omien ajatusteni "avaamiseen" itsellenikin ;) ja keskustelun herättelyyn, sitä muuten saa tehdä täällä blogissa enemmänkin, kuin tällä hetkellä tapahtuu!

Voitaisiinko piirissä lanseerata niin sanottu tapahtumatarjotin?
Selvittää, mitä tapahtumia/koulutuksia piirissä voitaisiin ja olisi järkevää vielä lähemmäs lippukuntia, lippukuntiin tai alueille? Mitkä tapahtumat silloin keräisivät osallistujia enemmän?
Uskon vakaasti, että meidän piirimme maantieteellinen koko rajoittaa osallistumisinnokkuutta kovin menossa tilanteessa. Matkojen aikaa vievän "ongelman" lisäksi matkakulut saattavat olla joskus este osallistumiselle.

Mitä tästä sitten saataisiin konkreettisesti?
Lippukuntien ja alueiden toiveet ja tarpeet keskiöön, aidosti. Nytkin tiedän, että piirin luottikset vilpittömästi haluavat toimia lippukuntien edut huomioiden, oikeasti! Maantieteelliset haasteemme ovat vaan melkoisia.

Alueet/lippukunnat sitoutuisivat paremmin osallistumaan tapahtumiin, hinnat olisivat ehkä matalammat, sillä alue/lippukunta pystyisi usein järjestämään tilan jopa ilmaiseksi ja ruuat voisi hoitaa aktiiviset äidit?
Kouluttajaresurssejakin säästettäisiin. Kouluttaja lähtisi kouluttamaan/tarjoamaan apua "täydelle salilliselle"
Piirin näkökulmasta uskaltaisin väittää, että esimerkiksi ohjelma käytännössä -koulutuksen mahdollisimman laaja kouluttaminen ja asioiden sisäistäminen veisi meitä merkittävästi lähemmäs laatukriteereitämme ja sitä kautta Kasvua!

Toki pitäisi tarkoin miettiä, mitä tapahtumia/koulutuksia nyt ensin alueille vietäisiin ja kunkin toiminnanalan tyypit ovat oikeita niitä arvioimaan!

Korostan edelleen, että tämä on nyt villiä pohdintaa, jota viedään eteenpäin ja kehitetään..

1 kommentti: