keskiviikko 4. elokuuta 2010

Kotona mutta Kilkkeellä

Kilke on viimeistään osoittanut ainakin minulle, että (partio)maailma on todellakin muuttunut maijaseni. Viime kesänä Reilalle jo yhteisöpakattiin facebookin välityksellä, mutta tänä kesänä fb:n kautta on päässyt jopa nauttimaan leiristä sanojen, kuvien ja tunnelmienkin kautta kotosohvalta tai työkirjoituspöydän äärestä. Itse en ehkä malttaisi metsäelämän keskeltä edes vaivautua ottamaan yhteyttä ulkomaailmaan jakaakseni fiiliksiä (ainakaan Reilalta en malttanut ja siksi en Reilan leiriaikaisesta fb-elämästä mitään tiedäkään), mutta kiitos mm. Frankulle, Terhille ja Mikalle, että olette pitäneet meitä asvalttiviidakon vankejakin ajan tasalla siitä mitä kaikkea Evon metsissä ja näädänpesissä on viime viikkoina tapahtunut ja miltä leiri on tuntunut.

Sosiaalisen median lisäksi Kilkettä on kuulunut myös perinteisemmissä medioissa. Mediaseuranta paljastaa, että Kilke on lyönyt läpi monipuoliselle aihevalikoimalla sekä hyvässä että pahassa – onneksi enimmäkseen hyvässä. Vaikka palstatilaa paljon saanut palovammatapaus haikilta onkin ollut ehkä seuratuin juttu medioissa, on monipuolisesti saatu läpi myös positiivisia juttuja mm. partion kansainvälisyydestä, leiri- ja partio-ohjelman monipuolisuudesta ja ei-partiolaisten mukanaolosta leirillä. Partiolaisten säänkestävyys taisi tulla todistettua jo Taruksella, mutta viimeistään Kilke-uutisointi vakuutti partiolaisten olevan jokasäänmenestyjiä, koska tällä kertaa lehdistössä ihailtiin partiolaisten helteen kestävyyttä. Ja uutiskynnyksen ylitti myös uusi partiohistoriikki, joka sai kiitosta avoimuudesta ja rehtiydestä Kalevan kirja-arvosteluissa.

Maailma muuttuu, mediat monipuolistuvat ja partion pitäisi pysyä tässä(kin) kehityksessä mukana. SP:n taholla tulevien vuosien (ja ihan lähitulevaisuudenkin) tavoitteissa on mm. partiolehtien ja nettisivujen räjäytys ja uudistaminen. L-SP:ssä viestinnän kehittäminen on vielä vähän vaiheessa, koska uutta piiriä varten piti saada uusi lehti ja uudet nettivisivut pystyyn ja niiden vakiinnuttaminen on ottanut aikansa.. Syksyn aikana valmistellaan kuitenkin tuleville vuosille viestintäsuunnitelma, jolla pyritään varmistamaan, että tulevaisuudessa piirin viestintää kehittyy, monipuolistuu ja tulee suunnitelmallisemmaksi. Pohjana suunnittelussa käytetään loppukeväästä lippukunnille toteutettua viestintäkyselyä, josta saatiin paljon hyödyllistä tietoa siitä, mitä piirin viestinnältä toivotaan ja odotetaan.

Jos sinulla on ideoita, ajatuksia, toiveita tai osaamista tarjota piirin viestinnän kehittämiseksi, niin ota yhteyttä (vaikka facebookissa). Sana on vapaa ja kaikki hulluimmatkin ideat ja ehdotukset huomioidaan varmasti!


-Maija, the viestintäministeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti