maanantai 8. huhtikuuta 2013

Skandaali piirikokouksessa: Liian pienet hanskat eikä merkittyjä paikkoja – lue lippuvartion tilitys!

Viikonloppu on jo taittunut maanantain puolelle. Vielä kukkuu koulutusministeri ja yrittää koota ajatuksiaan menneen puolen vuorokauden tapahtumista. Väkisin verkkokalvoille piirtyy kuva niistä kummituseläimentapaisista otuksista, joista Wiki Wikström näytti kuvan Lippukuntafoorumissa slideshowssaan. Silloin jo ajattelin, että PH:n kuvan voisi myös täällä bloggerissa korvata ko. kuvalla, koska alan päivä päivältä muistuttaa enemmän suurisilmäistä kummituseläintä vähine yöunineni. (Googlen kuvahaussa on aika vekkuleita kuvia mainitusta otuksesta).

ASIAAN!

Lippukuntafoorumiin saatiin lopulta 38 lippukunnan edustajat. Ilmoittautuneita lippukuntia oli 43. Pikapalautteen perusteella kaivattiin lisätietoa tapahtumasta ilmoittautumisen jälkeen sekä aamukahvia. Itse kaipasin erityisesti jälkimmäistä. Lippukunnanjohtajien verkostoitumisen lisäksi aamupäivän ohjelmassa oli yleistä infoa mm. Piirin Suuresta Iltanuotiosta, Kasvusta ja Explosta. Syvemmin päästiin kaivautumaan aluetyön kehittämisideoihin, piirileirin 2014 ohjelmaideoihin sekä johtajana toimimiseen. Yritän kovasti koko ajan pohtia, miten kummituseläimet liittyivät viimeisenä mainittuun aiheeseen. En muista.

Lippukuntafoorumi oli ensimmäinen laatuaan. Kevätkokous ei. Kevätkokouksessa kaksi asiaa oli mielestäni ylitse muiden: 2014 piirileirin nimi ja staabin esittäytyminen sekä piirihallituksen esitys jäsenmaksun korottamisesta. Kristillisen Opiston suuri auditorio oli tupaten täynnä innokkaita kokousvieraita kaikkiaan 49 eri lippukunnasta, kun Teppo Uusi-Uola vihdoin kapusi lavalle mukanaan kauan varjeltu salaisuus: Piirileirillä 2014 tullaan käyttämään kestovaippoja ja sinne perustetaan lastentarha (leirin nimeksi valikoitui Piiru 2014 ja vierailupäivää ei käytännön syistä voida järjestää). Suuria kohahduksia ei kuultu.

Ennen varsinaista kokousta kuulimme lisäksi Syty Partioon -projektin tilanteesta (aamulla voi työkaverin kanssa aloittaa keskustelun kysymyksellä "Palaako?" ja tarjota hänelle keltaista korttia) sekä uuden toiminnanjohtajan esittelyn. Palkintojenjako piirin ja SP:n kisoissa ansioituneille sujui jouhevasti, ja oli mukavaa nähdä myös ihan-oikeita-lapsia piirin kokouksessa. Varsinainen kokous avattiin piirinjohtajan toimesta kello 15.01 ja kokouksen päättymisen merkiksi nuija kopahti pöytään kello 16.50. Yhtään kertaa ei äänestetty ja jäsenmaksunkorotusesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Kyllä tuohon kaksituntiseen mahtui toki paljon muutakin, mutta jos nyt kertoisin kaikki vinhat käänteet tässä, olisi kokoukseen osallistumattomilla henkilöillä tai lippukunnilla taas yksi syy enemmän olla osallistumatta seuraavaan piirin kokoukseen. Enpäs siis kerrokaan! Tulkaa itse toteamaan ja kokemaan tilanteet Saloon marraskuussa. Ja mitä tulee otsikossa mainittuun skandaaliin, tällaisistakin asioista voi tilanteiden korjaamiseksi laittaa jatkossa palautetta osoitteeseen palaute@lounaissuomenpartiopiiri.fi. Toivon mukaan palaute kohdennetaan oikealle henkilölle ja syyskokouksessa lippuvartiollakin veri kiertää käsissä.

Lippuvartion tilityksen voinee kuulla kokonaisuudessaan Sinikotkien pesässä. Kiitos kaikille viikonlopun käänteissä mukanaolleille loistaville piiri- ja lippukuntatoimijoille! Ilman teitä ei olisi tätä, viikko sitten viisivuotissynttäreitään viettänyttä, L-SP:ä eikä sen laadukasta toimintaa. L-SP muuten antoi ensimmäisen julkilausumansa kevätkokouksessa. Nuorisotakuusta ja sen toteutumisesta puhuttiin sitten illan uutisissa. Ajan hermolla ollaan siis tässäkin asiassa piirissämme! Sytytetään muutkin ymmärtämään tämän harrastuksen hienous! PH vaikenee (lue: nukahtaa).  

2 kommenttia:

  1. Pidämme tiedotustilaisuuden skandaalista Turun Sinikotkien kololla tänään maanantaina 8.4. kello 19.05. Paikalla tarjolla lämmintä vettä.

    VastaaPoista
  2. Valitettavasti olen estynyt saapumaan paikalle, mutta voinen lukea tilanteen kehityksestä heti tiedotustilaisuuden alettua, suurimmista medioista ;)

    VastaaPoista