torstai 25. lokakuuta 2012

Sähäkkä loppusyksy partiovaikuttamisessa!Valiokunnissa
Juuri nyt täällä piirin pohjoisosassa Kankaanpäässä tuiskuttaa kauniisti lunta ja taitaa sitä tulla lähes kaikkialla muuallakin Suomessa. Onneksi sain juuri vaihdettua talvirenkaat autoon;) Vielä viikonloppuna sadepilvien takaa pilkahti mukavasti aurinko, kun eri toiminnanalojen ministerit edustivat piiriämme laajennetuissa valiokunnissa Partioasemalla Helsingissä. Yhteisenä aiheena kaikilla valiokunnilla oli aikuisuus ja kansainvälistenyhteyksien valiokunnan vierailu.
Kuulimme mielenkiintoisen esityksen Suomen urheilun ja liikunnan kehitysjohtaja Sirpa Korkatilta siitä miten urheilupuolella on panostettu vapaaehtoisiin, ja mitä huomioita vapaaehtoisuuden muuttumissa vuosien aikana on tehty. Urheilupuolella vapaaehtoiset oli tutkimusten pohjalta jaettu seuroissa neljään ryhmään: insidereihin, aktiiveihin, turisteihin ja muukalaisiin. Päteekö sama lippukunnissamme? Urheilupuolella on vielä meitä paremmin hyväksytty myös erilaiset motiivit harrastamiselle ja vapaaehtoisuudelle sekä osattu paremmin ehkä antaa respectiä myös vähemmän tekeville vapaaehtoisille. Järjestöillä on varmasti paljon opittavaa puolin ja toisin aikuisten osallistumisesta lasten ja nuorten harrastuksiin.
KV-valiokunnan vierailusta tärkeimpänä viestinä haluan nostaa esiin asiat, jotka koskevat sekä kaikkia luottiksia  että lippukuntaväkeä:
-          SP todellakin auttaa lippukuntia ja yksittäisiä partiolaisia matkan suunnittelussa, ennen kaikkea tukea saa partiokontaktien luomiseen
-          partiomatkoista pitää aina muistaa ilmoittaa järjestöön (ulkomaille auttaminen, jos jotain ikäv-ää sattuu, on näin paljon helpompaa)
-          matkoihin kannattaa hakea aina apurahoja säätiöiltä
-          vaeltajia on rohkaistava ulkomaanprojektien toteuttamiseen 
-          vaeltajille on valmistunut opasvihkonen matkan suunnitteluun ja tulossa on myös nettiapulainen reissun suunnittelun tueksi
Vaaliuurnien äärellä
Partiolaisten aktiivinen äänestyssyksy on sähäkästi juuri nyt käsillä. Ellet (sinä täysi-ikäinen) ole omaa ääntäsi  vielä ennakkoon käyttänyt kunnallisessa vaikuttamisessa niin teet sen varmasti sunnuntaina. Partio tarjoaa vaikuttamisen väylän myös nuoremmille. Reilun viikon kuluttua lippukuntien edustajina monet alle 18- vuotiaat partiolaiset pääsevät toivottavasti uurnan äärelle vaikuttamaan piirin luottamushenkilöitä valittaessa. Sen jälkeen alkaakin kuuma vaalikausia järjestömme päätöksenteossa. Piirihallitus on kovasti iloinnut siitä, että partiojohtajat ovat innostuneina ilmoittaneet halukkuutensa tulla vaikuttamaan järjestömme asioihin piirimme jäsenkokousdelegaatiossa. Jäsenkokous on  Kouvolassa marraskuun puolessa välissä. Piirimme syyskokouksessa kokousedustajista tehdään lopulliset päätökset.  Piirin nettisivuilla on helposti kaikki syyskokouspostit luettavissa sekä infoa myös runsaasta oheisohjelmatarjonnasta. Syyskokous on Porissa sunnuntaina 4.11.2012. Näkemisiin siellä!

-Susanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti