maanantai 17. syyskuuta 2012

Kokouskuulumisia tiistailta 11.9.


Piirihallituksen kokouksessa keskusteltiin ja päätettiin viime viikon tiistaina seuraavaa:

SP:n sääntömuutosehdotus herätti paljon keskustelua.
-    Ikäpykälässä ehdotetaan partioneuvostoon alle 29-vuotiaiden ikäkiintiötä, esim. jos meillä L-SP:ssä on viisi neuvosta, kahden heistä pitäisi olla alle 29-vuotiaita. PH:ssa nähtiin, että tämä on enemmänkin toimintaohjesääntöön kuuluva asia kuin sääntömuutosasia
-   Partioneuvoston kasvattaminen ehdotuksen mukaisesti on PH:n mielestä liikaa. L-SP:n kokoisesta piiristä viisi neuvosta olisi jo paljon. PH:sta neuvoston kasvattaminen tällä suhdeluvulla ei ole järkevää.
-    Piirejä ei ehkä ole näissä sääntömuutosesityksissä kuultu riittävästi eli pahimmassa tapauksessa SP:n hallituksen esitys kaatuu jäsenkokouksessa helposti ja palataan takaisin alkuun. PH on kutenkin sitä mieltä, että muutosta on tapahduttava, partioneuvoston koko saa esim. kasvaa, mutta ei niin paljoa kuin SP:n hallituksen ehdotuksessa esitetään.
   Piireillä on edelleen näkemyseroja siitä, mikä partioneuvoston tehtävä on tai tulisi olla.

Laajennettujen valiokuntien tehtävistä vaihdettiin kokouksessa jonkin verran mielipiteitä. PH:ssa koetaan, että laajennetuissa valiokunnissa pitäisi olla mahdollisuus päätöksien tekemiseen. Päivölän päivät ja syksyn laajennetut valiokunnat on ajoitettu kehnosti.

Avaus-hanketta käsiteltiin kokouksen kuluessa. SP:n hankkeen päätavoitteena on saada monikulttuurisuus osaksi piirin normaalia toimintaa. Hankkeen pohjana on SP:n monimuotoisuuslinjaus, joka velvoittaa piirejä. PH:ssa keskusteltiin, millaisella voimalla lähdemme hankkeeseen mukaan. Todettiin, että emme tässä kohtaa lähde yhteistyöpiiriksi, koska resurssimme on valjastettu muun muassa kasvuun vuodelle 2013. Vuonna 2014 voimme toimia hankkeessa aktiivisemmin, tämä on hyvä jo senkin kannalta, että vuonna 2014 ohjelmapainotus on maailmankansalaisuus. Tammikuussa järjestettävässä luottisseminaarissa saamme kuulla hankkeesta enemmän. Lisää voi lukea myös osoitteesta www.partio.fi/avaus


Toiminnanaloilla ei ollut valtavan suuria uutisia kokoukselle, koska edellisestä kokouksesta oli niin vähän aikaa.
-        Koulutus toivoo, että ikäkausivastaavakoulutus ja lpk-toimijakurssi eivät enää peruuntuisi.
-        Viestintäryhmän alle perustetaan uusi jaosto vastaamaan kaikenlaisesta visuaalisesta viestinnästä. Uusi jaosto esittäytyy lpk-päivässä. Lisäksi piirille ollaan perustamassa kuvapankkia kaikkien kuvaajien työn helpottamiseksi.
-        Ohjelma kertoi, että miniaudiointi on tulossa. Lisäksi kisojen järjestäjät toivovat tehokkaampaa tukea järjestelyihin piiriltä.
-        Alue toivoo, että lippukuntiin lähetettävää postia keskitettäisiin, yhtenäistettäisiin ja järkevöitettäisiin lippukuntien tarpeiden mukaisesti.
-        Luottis järjestää rekrytointitalkoot kaikkien piirin ryhmien ja jaostojen tarpeisiin ti 18.9. Toivotaan myös ehdotuksia luottisseminaarin ohjelmaksi tammikuussa.
-        Taloudella oli hyviä uutisia, piirin rahatilanne näyttää tässä kohtaa vuotta vielä hyvältä. Vuoden 2013 budjettia käsitellään tällä viikolla. Lisäksi on keskusteltu kiinteistöjaoston tarpeellisuudesta.


Piirin projekteilla menee mainiosti tällä hetkellä.
-        Kasvulla on ollut edellisessä kokouksessa hyvä meininki. Marjo Majlund on tarttunut rivakasti kasvutyöntekijän toimeen ja on suorastaan liekeissä.
-        Piirileirille on käyty katsastamassa paikkaa, joka saattaa olla haastava. Huolto-, muonitus- ja tiedotuspäälliköt on nyt rekrytoitu. Ohjausryhmäkin on kasassa ja se kokoontuu staabin kanssa loka-marraskuussa.
-        Maailman partiosäätiö kokousti Turussa ja saimme vieraaksi itse Ruotsin kuninkaankin. Piiri järjesti kokouksen yhteyteen Camp in the City -tapahtuman, jolla partio sai mukavasti positiivista näkyvyyttä eri medioissa. Palautetta kysellään vielä osallistuneilta lippukunnilta ja tapahtumasta tehdään raportti.


Piirin syyskokouksessa käsitellään sääntömääräisten asioiden lisäksi Porin Tulitikkujen tekemä aloite Partiomyllyn hinnoittelusta lippukunnille. Lisäksi kokouksessa käydään hallitusvaalit, ehdolle toivotaan vielä paljon hyviä tyyppejä, joten nyt kaikki piirin facebook-sivulle tägäämään kavereita.

Kymin partiopiiri hakee järjestelyoikeutta vuoden 2014 suurjuhlalle. L-SP ei aio sitoutua osallistujatavoitteisiin, koska kesällä 2014 on piirin oma piirileiri.

Porin partiotoimistolle puuhataan parhaillaan luottishuonetta.

Vuonna 2013 piirin jäsenmäärä vaikuttaa käytettävissä oleviin OK-opintokeskuksen tunteihin.

Seuraavan kerran piirihallitus kokoontuu jo sunnuntaina 23.9. käsittelemään mm. toimintasuunnitelmaa, talousarviota ja lpk-päivää.

Tällä kertaa kokous päätettiin leppoisissa tunnelmissa hallituslaisten fiiliskierrokseen ennenkuulumattomasti jo kello 22. J

Seuraavaa kokousta jo odotellen,
Maikki


2 kommenttia:

  1. Moi PH! AVAUS-jutusta voitaisiin saada yksi hieno osa Syty Partioon settiä. Kv- ja aatejaosto lähettää terveisiä ja vinkkaa sivulle http://suurennuslasijakaukoputki.blogspot.fi/ tsekkailemaan myös Camp in the City matskua : )

    VastaaPoista
  2. Jees, tää on suunnitelmakin!
    Mutta tän hetkiset resurssit mahdollistaa sen vasta 2014 :)

    VastaaPoista