keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Aktiivisina kansalaisina eduskuntavaaleissa?

Olen pohtinut tässä sairastellessani, miten keskusjärjestö, piirit, alueet ja lippukunnat voisivat olla aktiivia eduskuntavaalien alla.
(yhteiskunta-päätavoitteemme mielestäni edellyttäisi tätä)

Toki muutenkin tottakai meidän pitäisi olla aktiivisia kansalaisia, mutta miten yhteiskunta-päätavoitteemme nyt voisi ihan erikseen tässä tulla esiin?

Onkos jollakulla konkreettisia ideoita, ajatuksia, näkemyksiä, heittoja edes?

-Mari

6 kommenttia:

 1. Kutsutaan alueen eduskuntavaaliehdokkaita eri puolueista piirin kevätkokoukseen ja annetaan L-SP:läisten nuorten medialähettiläiden tehdä heille lyhyt mutta ytimekäs vaalitentti, toki vaikkapa PH:n on hyvä käydä kysymykset läpi etukäteen ja todeta ne järkeviksi.

  VastaaPoista
 2. Loistava ehdotus eittämättä!
  Eri puolilta piiriä? Vai Porin ehdokkaita, niin ett haastattelun painopisteenä olisi ns. "mallin" antaminen muille alueille,joissa tällä kertaa emme kokousta?

  VastaaPoista
 3. Mielestäni, kun kerran olemme Lounais-Suomalainen yhdistys, niin miksei ehdokkaita voisi kutsua ympäri Lounais-Suomea.
  Itse panostaisin kutsuissa myös ehdokkaan ikään. Eli, koska kuulijakunta on nuorta, niin tentattavat ehdokkaatkin voisivat edustaa vaikkapa puolueiden nuoriso-osastoa.
  Yksittäisen alueen, jos tarkoitit/puhumme lpk:iden muodostamista alueista, resurssit ovat varsin rajalliset järjestää kyseisen kaltaista tapahtumaa. Jos aluueella tarkoitetaan vaikkapa kaupunkia, niin tilanne on toinen, eli Turussa voisi hyvin järjestää jotain vastaavaa, mutta lähtisin liikkeelle kuitenkin yhdstä koko piirin kattavasta tilaisuudesta, olkoon se esimerkki muille piireille.

  VastaaPoista
 4. Toki tuota ehdokasvalintaa hieman sotkee erilliset vaalipiirit (Satakunta ja Varsinais-Suomi), kun kevätkokousyleisö oletettavasti varsin tasan kummastakin vaalipiiristä.

  VastaaPoista
 5. Juuri tuota mietein, että väkeä on kahdesta eri vaalipiiristä.
  Uskoisin silti, että molemmista vaalipiireistä löytyy väkeä, joka tulisi paikan päälle.
  Ja tälläinen tapahtuma voisi kannustaa alueiden( tai kaupunkien) lippukuntia tekemään yhteistyötä jonkinlaisen vastaavan vaalipaneelin järjestämiseksi.

  Ehdokkailta voisi kysellä kysymyksiä, joiden vastauksista olisimme kiinnostuneita, vaalipiireistä välittämättä, YSP:it olis huippuja varmasti tälläisten(kin) kysymysten laatijoina :)

  VastaaPoista
 6. Idea ei ole patentoitu, eli siitä vaan toteuttamaan, mielenkiinnolla odotan mitä kevätkokous asian tiimoilta tarjoaa :)

  VastaaPoista