tiistai 15. helmikuuta 2011

Minä aion tilittää 200 tuntia vapaaehtoistyölle tänä vuonna! Entä sinä?

Vuosi 2011 tulee olemaan hieno vuosi ainakin yhdestä syystä. Vuosi 2011 on nimetty vapaaehtoistoiminnan vuodeksi kaikissa EU-maissa. Kerrankin vapaaehtoistoiminta saa mielestäni ansaitsemaansa huomiota. Vuoden tavoitteena on tuoda esiin vapaaehtoistoiminnan merkitystä, lisätä vapaaehtoistoiminnan arvostusta sekä saada uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Tämän lisäksi teemavuonna halutaan kiittää vapaaehtoisia heidän tekemästä merkittävästä työstä. Ilman vapaaehtoisia moni lapsi jää ilman harrastusta ja moni vanhus ilman seuraa; monta metsään kadonnutta jäisi löytymättä ja monet festarit ja vaalikampanjat toteuttamatta.

Vapaaehtoisuus on itselleni niin kuin monelle muulle tapa löytää sisältöä elämään ja saada uusia kokemuksia. Parhaimmillaan ja hyvin järjestettynä vapaaehtoistoiminta on palkitsevaa kaikille osapuolille. Se tukee yhteisöllisyyttä ja osallisuutta, tuo erilaisia ihmisiä yhteen ja antaa oppimisen kokemuksia ja uusia taitoja. Lukiessasi tätä tekstiä voisit miettiä, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä ja mikä motivoi juuri sinua. Haluaisitko vaikuttaa niiden asioiden puolesta? Haluatko oppia uutta ja saada uusia kokemuksia? Haluatko auttaa? Haluaisitko tutustua uusiin ja mielenkiintoisiin ihmisiin? Haluaisitko uutta sisältöa elämääsi? Jos vastasit yhteen tai useampaan vastaukseen kyllä, niin sinä kuten moni muukin olette soveltuvia vapaa-ehtoistyöhön. Tärkeää on vain löytää itselle sopiva tapa tehdä vapaaehtoistyötä. Tärkeää ei ole kilpailla siitä, että kuka tekee eniten tunteja. Jokainen tunti ja satsaus on arvokas! Siksi haluan kiittää kaikkia, jotka ovat jo tilittäneet tunteja yhteisen hyvän vuoksi!

PS. Ja tiedoksi kaikille niille, jotka eivät ole tällä hetkellä mukana: Piirissä on jokaiselle tilaa, jos vaan haluaa tulla mukaan. Kenenkään ei tarvitse jäädä nurkkiin lymyämään.

Hyvää alkanutta vapaehtoistoiminnan vuotta!
-Ida
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti