maanantai 18. kesäkuuta 2012

Piirihallitus kesäsemmaili ja nautti elämästä


Piirihallituksen kesäseminaari oli Luvialla Lampun mökillä, jossa käärmeet (luojan kiitos, vain kumiset) pelästyttivät yhden jos toisenkin piirihallituksen jäsenen, jossa hypittiin tramppiksella, syötiin hyvin, saunottiin, parannettiin maailmaa, hölmöiltiin ja käytiin kerrassaan mainioita keskusteluja ja tehtiin kaiketi aika hyviä päätöksiä(kin). Kohtuullisen voimauttava viikonloppu, näitä lisää!!

Lauantaina käytiin läpi piirihallituksen onnistumisia, haasteita, kehittämiskohtia ja kehitettiin toimintamalleja. Lisäksi käytiin yleisemmin läpi piirin onnistumisia ja kehittämistarpeita, näihin tartutaan osana toiminnansuunnittelua myös! Pääpointti oli kuitenkin kivalla yhteisellä tekemisellä, rennolla jutustelulla, saunomisella ja hyvällä ruualla :)


Sunnuntai olikin tiukan asian päivä, PH aloitti kokouksen noin 10.30, syötyään ensin amerikkalaisia pannukakkuja aamiaiseksi, NAM!! Ja lopetti n.18.40 syötyään mansikka-ananas-basilikarahkaa.

Muuta sunnuntailta:
Teimme piirin miniauditoinnin, jotka kaikki piirit tekevät ennen ensi syksyä. Siinä kävimme läpi piirityön käsikirjan mukaisia tehtäviä ja arvioimme niiden toteutumista (laatua), tärkeyttä, suunnitelmallisuutta ja resursointia piirissämme. Auditointia tehdessämme saimme paljon vinkkiä myös siihen, missä meillä on piirinä kehitettävää ja mikä hoituu hyvin. Samalla näimme, että asiat, jotka piirien tehtäväksi on merkitty, ovat PH:n mielestä kaikki tärkeitä, eli tehtävät lienevät "oikeita".

Toiminnanalojen kulumisissa käytiin PALJON arvokasta ja hyvää keskustelua! Esimerkiksi näistä keskusteltiin:
  • Syksystä alkaen luottiksille julkaistaan luottissanomat 4 kertaa vuodessa. Kukin toiminnanala saa siinä jakaa olennaisinta infoa/kuulumisia/tietoa asioistaan muille, lisäksi sanomissa on yleisiä ajankohtaisia asioita! Tavoitteena on parantaa piirin luottisen välistä informaation kulkua. Syksyn ensimmäinen luottissanomat ilmestyy elokuun alku puolella. 
  • Rekrytointitarve joka ryhmässä/jaostossa on suurehkoa, syksyllä mietitään tarkoin rekrytointikampanjaa tms. jolla tilannetta helpotettaisiin.

Piirin toiminnansuunnittelu vuosille 2013-2014 on kovassa vauhdissa ja uusia juttuja on tulossa paljon, reilusti on myös karsittu, panostetaan laatuun ja todelliseen tarpeeseen, eikä tarjota kaikkea kaikille. Vuosien  2013-2014 pääpointteja on esimerkiksi alueille tarjottava Tapahtumatarjotin, Kasvu ja lippukuntien aktivoiminen ja tukeminen.

Piirin kokousten päivämäärät 2013 joita syyskokoukselle esitetään vahvistettiin.  Kevätkokous 7.4. (HUOM! Muutos suurtapatumalistassa olleeseen alustavaan päivään, joka oli pääsiäiseen osuva päivä) ja syyskokous 3.11. . Lippukuntapäivä 2013 22.9. ja luottisseminaari 2013 12.-13.1. ja luottisnollaus2013 13.12.

Talousarvion perusteita käytiin läpi ja sovittiin, että Tsykli Stopissa käydään läpi sekä toiminnansuunnitelman, että talousarvion linjauksia yhdessä, jotta koko piirin luottikset voivat sitoutua niihin ja antaa vielä palautetta.

Luottamushenkilöiden kulukorvauksista ja kilometrikorvauksista päätettiin vuoden 2013 osalta, että
  • kulukorvauksia maksetaan vain jäsenmaksunsa maksaneille henkilöille.
  • kilometrikorvaus sidotaan valtion viralliseen korvaustaulukkoon niin, että piirin korvaus on 35% valtion korvauksesta. --> nykytilasta (14 senttiä) korvaus nousee 10%:ia (15,4 senttiin)

Piirihallituksessa on ollut edustettuna luottamushenkilöministeri, joka on valittu ns. ylimääräisenä ministeriä sääntöjen puitteissa. PH päätti esittää syyskokoukselle, että tällaistä ylimääräistä luottisministeriä ei valita vuosille 2013-2014, vaan luottistoiminta siirretään koulutusryhmän rinnalle/alaisuuteen, samoin on tehty jo SP:ssä. 

Päätettiin avata hakuun Kasvutyöntekijän toimi määräaikaisena. Eri säätiöiltä on saatu siihen rahoitusta ja tavoitteena on saada tämä henkilö töihin heti alku syksystä. Toimihenkilöresurssi on erityisen tärkeä niissä suunnitelmissa, joita Kasvuhankkeen, Syty Partioon tiimoilta on tehty. 

Kunnallisvaalien huomioinnista piirissä käytiin keskustelua, ja sovittiin, että syksyllä järjestetään jokunen vaalipaneeli ja vaalitapahtuma eri puolilla piiriä. 

Nettisivu-uudistuksesta käytiin keskustelua. tavoitteena on, että syksyn aikana saadaan nettisivu-uudistus valmiiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti