perjantai 18. toukokuuta 2012

Piiri on kaukana ja tarjoaa ihan liikaa kaikkea?

Aika-ajoin törmään keskusteluun, jossa kerrotaan, että piiri ei oikeasti palvele lippukuntia vaan pyörittää omaa piirileikkiään omaksi huvikseen.
Tuollainen palaute on arvokasta, mutta itse aina yritän haastaa perustelemaa ja argumentoimaan, miksi asia koetaan tälläiseksi.
Ja ei, en väitä, ettei kö nuo tuntemukset olisi aitoja, perusteltuja ja rehellisiä. Me koemme asiat niin eri tavoin ja lippukuntien tarpeet on aina erilaisia. Niinpä myös se, millaiseksi he piirin kokevat.

Itse kuitenkin näen asian hiukan eri tavoin.
Kymmenet ja taas kymmenet luotamushenkilöt tekevät aidosti sydämellään asioita sen eteen, että lippukunnat voisivat hyötyä piirin tarjoamista paleveluista, kursseista, tapahtumista, koulutuksista. Ei niitä järjestetä lippukuntien kiusaksi, eikä hankaloittamaan jo valmiksi täyttä toimintakalenteria. Ne on mahdollisuuksia ja tarjouksia, joihin saa tarttua jos vaan haluaa, ilman syyllisyyttä, jos aina ei pysty.
Tavoitteena ei siis ole syyllistää lippukuntaa, joka ei osallistu johonkin, mutta piirinä haluamme tarjota asioita, ehkä joskus tuputtaakin, lippukuntien hyödyksi ja eduksi.
Partio kun on yhteispeliä viimeiseen asti.

Piirimme on suuri ja lippukuntien tarpeet ja mahdollisuudet vaihtelevat paljon. Siksi seuraavalle toimintakaudelle 2013-2014 piiri lanseeraa Tapahtumakalenterin, josta alue saa toivoa tapahtumia ihan "kotikoloilleen". Tavoitteena on tulla lähemmäs alueita ja lippukuntia. Tapahtumatarjottimelle on koottu suuri määrä erilaisia koulutuksia, joista LPK:t saavat alueen kanssa yhdessä esittää toiveita, tai tuoda esille ihan uudenkin tapahtuman/koulutuksen omien tarpeidensa mukaan, jotka haluaisivat alueelleen. Katsotaan, miten tämä otetaan vastaan ja kehitetään eteenpäin :)
Tapahtumatarjotin asiaan on käyty läpi alueiden kokouksissa huhti-toukokuun aikana.

Muistakaahan lippukuntatoimijatkin, että piiri on juuri teidän lippukuntaa varten olemassa, jos teillä on huolia/murheita/toiveita niin olkaa rohekeasti yhteydessä, koska vaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti