lauantai 8. toukokuuta 2010

Aluevaliokunnasta

Tässä on jo muut toiminnanalat esitelleet laajennettujen valiokuntien kuulumisia. Aluetyössä nämä laajennetut eivät ole mikään special-juttu, sillä aluevaliokunta kokoontuu aina laajennettuna. Toisin sanoen aluevaliokunnassa on aina paikalla edustaja kustakin Suomen partiopiiristä. Nyt kun oli kerran virallinen laajennettu kokous, oli meiltäkin kaksi edustajaa. Harmi vain, että allekirjoittanut ei päässyt sinne osallistumaan. Meiltä edustajina olivat Nana Luoma (aluejaoston pj ja L-SP:n virallinen edustaja aluevaliokunnassa) ja Katja Jäntti (SP:n Lpkj-tapaaminen työryhmä pj, piirin kasvu-projekti pj). Nana siis edustaa yleensäkin piiriämme valiokunnassa, sillä toimintamallimme aluetyössä poikkeaa hieman "SP:n virallisesta mallista". Nana on meistä kahdesta paremmin perillä mitä alueille ja sitä kautta lippukunnille oikeasti kuuluu ja pystyy välittämään tietoja suoraviivaisemmin välillä SP-piiri-lpk-piiri-SP :)

Tässä lyhyesti, mitä valiokunnassa oli tällä kertaa puhetta:

- Aluevaliokunnan alaisuuteen on perustettu aluetyöryhmä, jonka tehtävänä on edistää aluetyön tavoitteita ja tehtäviä keskusjärjestössä, tehdä aloitteita ja avauksia aluetyön kehittämiseksi ja olla perillä aluetyön kokonaisuudesta. Ryhmässä ovat Katja Jäntti (lpkj-tapaaminen), Laura Kalervo (AO-tuki), Pekka Kantola (tilastot), Annukka Sorjonen (AO-koulutus) ja Paula Viikari (aikuiset).Lisäksi ryhmään kuuluvat Ville Majala (maahanmuuttajahankkeen projektikoordinaattori, avoin partio –työntekijä), Emil Oljemark (FiSSc-yhteys), Satu Tammilehti (aluevaliokunnan pj) ja Jarno Hakulinen (järjestösihteeri, aluetyö).

- LPKJ-kansion päivityksestä vastaavaan projektiryhmään on pestattu lisää henkilöitä.

- Käytiin läpi piirien Kasvu-hankkeiden tila. Päätettiin muodostaa Kasvu-verkosto, johon kuuluvat piirien Kasvu-hankkeista vastaavat sekä muutamista keskusjärjestön luottamushenkilöistä.

- Tehtiin strategiatyöskentelyä sekä piiri- että SP-tasolla. Samalla tarkistettiin tapahtumakalenteria vuosille 2010-2012.

- Käytiin läpi aluetyöryhmän tämän hetken asioita.

· alueohjaajien työkaluista valmistunee syksyksi aluetyön materiaalipaketti

· lpk-kortit saapuvat toukokuun aikana

· partion avoimuutta lisäävän työkalun valmistaminen lpk:lle ei ole edennyt

· maahanmuuttaja-projektin suunnitelma valmistunut ja siihen on saatu rahoitus EU:n kotouttamisrahastosta

· kehittyvä lippukunta-työkalu on valmis ja siitä kerätään palaute kootusti joulukuun valiokunnassa

· toiminta kasvuksi hankkeista tällä hetkellä työn alla partio potentiaalia kartoittavan ohjelman valmistaminen

· lpkj-tapaaminen jäsenkokouksen yhteydessä 20.-21.11.2010 etenee (kilpailu piirien kesken, kuka saa eniten lpkj:a liikkeelle!)

· lpk-kansio päivitetään koulutuksen, ohjelman ja aikuisten osalta

· lpkj:n kouluttautumiskortti ja ao:n ohje siihen kesken (valmistunee elokuuksi)

- Growth Networkiin Unkariin lähtevät Silja Pietikäinen ja Laura Kalervo

- Aluevaliokunnan viestintäsuunnitelma on valmistunut

- Uusi aluetyöntekijä SP:ssa on järjestösihteeri Jarno Hakulinen

- 27.8. on aluetyöntekijöiden tapaaminen Partioasemalla

- Jarno ”Manse” Hakulinen käy piirikierroksella (L-SP 11.5.2010)

- Seuraavassa valiokunnassa 29.8 aiheena ovat avoin partio ja aikuiset/pestit


Että sellaisia. Kuten tuosta toiseksi viimeisestä kirjannasta huomaatte, on Manse jo käynyt L-SP:ssa. Tanki jutusteli Mansen kanssa koko tiistai päivän ja minä olin paikalla puolitoista tuntia jutustelemassa. Oikein kiva oli tutustua tähän uuteen SP:n aluetyöntekijään. Manse vaikutti oikein reippaalta nuorelta mieheltä, joka on innostunut työstään. Ja jalatkin olivat maassa :)

Jep, mutta nyt ulos, pois koneen äärestä. Tällaisia toukohelteitä ei saa sisällä tuhlata!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti