perjantai 17. huhtikuuta 2015

Ois se vaan siistiä, kun... -ajatuksia piirihallituksen kokouksesta ja neuvoston asioista

- raha kasvaisi puissa
- tekijöitä olisi enemmän
- toimintaympäristö ois vähän vähemmän monipuolinen
- voisi vaan aina tehdä kivoja päätöksiä
- kaikille ideoille löytyis aikaa kalenterista/vuorokausista
- saisi kaiken viisauden ja tiedon käyttöönsä pieneksi hetkeksi


Siinäpä muutama ajatus, joita mieleen nousi, kun piirihallitus kävi läpi talousryhmän laatimaa SWOT-analyysiä ja pohti, että sen ja strategiatyöryhmän tekemän SWOTin lisäksi pitäisi tehdä piirin toiminnan SWOT toukokuussa osana piirin toiminnan suunnittelua ja arviointia.


Kävimme myös keskustelua piirin tapahtumien hinnoista vuodelle 2016 totesimme, että esimerkiksi partiojohtajaperuskurssille on korotuspaineita, mutta kokonaisuudessaan tapahtumat kattavat aika hyvin kulut. Toisin sanoen tapahtumien johtajat (ja kirstunvartijat) ovat hoitaneet hommansa hyvin! Kiitos!
Vielä kuitenkin täytyy jatkaa tarkkaa talouslinjaa, jopa koittaa karsia kuluja ja oikeasti miettiä, mitä hankitaan ja mitä ei. Näin turvataan se, että hintojen nostopaineita ei tulisikaan laajemmin, se on kaikkien etu!



Piirihallitus päätti myös uuden palvelukoordinaattorin palkkaamisesta ja vahvisti haastattelutiimin valinnan. Palvelukoordinaattoriksi valittiin Marianna Lindeman.
Lisätietoja: http://www.lounaissuomenpartiopiiri.fi/ajankohtaista/uutiset/16-04-2015_marianna-lindeman-aloittaa-piirin-palvelukoordinaattorina


Piirihallitus sai myös katsauksen partioneuvoksilta partioneuvoston asioista ja evästysmahdollisuuden neuvoksille.
Partioneuvoston esityslista löytyy vaikka täältä

Erityisesti keskustelua käytiin
1) L-SP:n kauan sitten jättämän matkakulukompensaatio -aloitteen vastaus, jossa SPH ehdottaa, että kulut kompensoitaisiin valtionavunjakosuhteella.
Neuvokset ja piirihallitus olivat ainakin tässä kohtaa sitä mieltä, että tätä ei kannateta. Mutta oltiin enemmän, kuin iloisia, että SPH:lta tuli selkeä ja hyvin valmisteltu esitys. Kiitos!
Perusteluina mm.

 - Mikäli valtionavun "ikiaikainen" jakosuhde avataan, tulee koko valtionavunjakoa tarkastella kriittisemmin, verrata mm. Opuksen mukaisiin tehtäviin jne.

- Tuo summa pienillään (n. 10 000€) ja suurimmillaankin (alle 17 000€) on ihan tosi pieni osuus SP:n budjetissa ja mikäli SP pitää L-SP:n tavoin strategisesti tärkeänä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua ja kehittää toimintaa yhteisten hyvien juttujen mukaan, tämä summa kyllä budjetistä löytyy, kun siihen varaudutaan budjetointivaiheessa.

2) Organisaatiomuutoksesta

-Suhtauduimme positiivisesti y-asioiden nostamiseen omaksi toiminannalakseen, L-SP:ssä tämä muutos tehtiinkin jo syksyllä.
Koemme, että tähän alueeseen tulee panostaa, jotta tuloksia saadaan ja olemme varteenotettva yhteustyökumppani tulevaisuudessa yhä useammalle taholle.

- Emme ole vielä ihan varmoja, miten suhtaudumme kolmen puheenjohtajan, eli kahden varapuheenjohtajan malliin. Kuulemme mielellämme hallitukselta lisää ja kyselemme suunnitellusta työnjaosto. Miten ja millä tehtävänjaolla ihmisiä haetttaisiin ja valittaisiin.  Entä onko ns. ykkös pj:n roolia tarkoitus viedä enemmän edustustehtävän suuntaan?
On todella tärkeää avata tämä asia avoimesti ja monipuolisesti, jotta sitten tiedetään, millaisia tyyppejä jatkossa mihinkin haetaan.
Puheenjohtajien salkut piireissäkin ovat älyttömän isot, mutta silti aika pitkälti juuri sellaiset, kuin pari siitä tekee. Tuleeko tehtävien jaosta ja yhteisen suunnan löytymisestä entistä vaikeampaa?
Sivuutetaanko nyt ajatukset siitä, että PJ:ien tasavertaisuus kasvaisi, ei supistuisi?

- Hallituksen valinta samaan aikaan luo varmasti paljon hyvää. Sitoutumisen ja ryhmäyttämisen vaiva helpottuisi. Aika monta vuotta pijona tai varana olleena Mari voi ainakin kertoa, että se oikeasti vie resursseja, kun joka vuosi aloittaa alusta, perustelee, selittää, kertoo, kuvaa ja osallistaa uudet tyypit siihen, mihin ollaan oikeastaan jo oltu kovaa menossa.
Toisaalta näin hiljaista tietoa toki siirtyy paljon paremmin, mutta koimme, että perehdyttäminen ensisijaisesti on aina edeltäjän vastuulla.

-Hallitus on hienosti tarttunut toiveeseen sopeuttaa myös organisaatio vastaamaan mallia, joka tukisi strategiaa. Tehokasta ja sitoutunutta toimintaa. Hyvä! 

SPH:n esitys organisaatiomuutoksesta löytyy täältä ja SP:n pj:n Annan perusteluita voit lukea täältä.




Onko sulla ajatuksia? Tiedätkö, mikä ois just parasta?
Muistatko, miksi kahdesta varapuhiksesta joskus luovuttiin? Entä miten näet, miten usein ja helposti organisaatiota pitäisi muutta?
Kaikki evästys neuvoksille on tervetullutta. He edustavat just sua. Ja kaikkia partiolaisia.



Kuva: Joni Kuusisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti